Melatonine bijwerkingen

Omdat ons lichaam zelf ook melatonine maakt is het een zeer veilige stof. Melatonine heeft in tegenstelling tot veel andere medicijnen gelijk werking. Dit komt omdat het lichaam al bekend is met dit hormoon en dus snel opneemt. Wat ook nog een pro is is dat melatonine niet verslavend is.


Melatonine kan wel bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn sufheid overdag bij langdurig gebruik zoals 3 mg of meer. Maar ook het opschuiven van de nachtrust bij het op verkeerde tijdstip innemen van melatonine. Volgens onderzoekers heeft melatonine bijna geen bijwerkingen of negatieve invloeden op de gezondheid. Ook is bij een experiment met 1400 vrouwen gebleken dat bij langer dan vier jaar gebruik van hoge doseringen melatonine er bijna geen slechte bijwerkingen aan te tonen waren.

Melatonine bijwerkingen

Zeer zelden komen de volgende bijwerkingen : Melatonine kan overgevoeligheid teweeg brengen. Dit uit zich in de vorm van jeuk en uitslag op de huid. Melatonine kan ook hoofdpijn, duizeligheid of slaperigheid met zich meebrengen. U dient vooral de eerste paar dagen van gebruik op deze symptomen te letten. Als u na een tijdje nog steeds last heeft van deze symptomen wordt u aangeraden om contact op te nemen met u dokter. Aankomen in gewicht kan een gevolg zijn van melatonine inname. Als dit zo is vraag dan u arts om een dieetplan. Nachts vaak naar de wc moeten.

Bij deze bijwerkingen raden we u aan om contact op te nemen met uw huisarts.


Andere artikelen: